Ana Sayfa - Haberler

Şirketimizden Haberler

Koçaslanlar Sigorta, Sigortacılık, blog, sigorta, koçaslanlar, Sigortanın Yıldızı Koçaslanlar Sigorta
  • Koçaslanlar Sigorta
  • 07/12/2023

Depreme karşı Güvence: Dask Sigortası

2000 yilindan bu yana sektörüne farkli bir bakis açisi getirmis, profesyonel kadrosu ve bilinçli yaklasimi ile Türkiye’de lider acenteler arasina girmis bir kurulus olan Koçaslanlar Sigorta’nin Genel Müdürü Rasim Güngör, Zorunlu Devlet Sigortasi(DASK)’nin önemi, teminatlari ve güvencelerinden bahsetti.

Sigortacilik alaninda tüm hizmetleri veren Koçaslanlar Sigorta, kaza bransi basta olmak üzere, Yangin Poliçeleri, Kefalet Sigortalari, Sorumluluk Poliçeleri, Mühendislik Sigortalari, Nakliyat Sigortalari, Bireysel Emeklilik, Saglik ve Tarim Sigortalari ile kisi veya kurumlarin yasam kalitelerini, onlardan gelen talepler dikkate alinarak yükseklere tasimak ve sürekliligini saglayacak ürün ve hizmetler sunmaktadir.

Zorunlu Deprem Sigortasi(DASK)’nin tüm gayrimenkul sahiplerini devlet güvencesi altina alan semsiye sigorta sistemi oldugunu ifade eden Güngör,. “Depremin son yüzyilda ülkemizde en çok rastlanan ve en çok zarar veren afet türü olmasi, büyük bir kismi deprem bölgesi olan ülkemiz için yasanmasi oldukça olasi bir afet türüdür. Üstelik deprem, yapisi geregi sadece bulundugu bölgeyi degil, tüm ülkeyi ekonomik olarak sarsabilecek bir durumdur. DASK Sigortasi, deprem sonrasinda vatandaslarimizin yasaminin kaldigi yerden yeniden güvenle devam edebilmesi ve zararin minimuma indirgenmesini amaçlar. Deprem ve depremden kaynaklanan yangin, infilak, tsunami ve yer kaymasi risklerine karsi, sigortali konut sahiplerine maddi güvence saglar. Ister oturulamaz durumda ister kismi hasarli olsun, binanizin zararini en hizli sekilde tazmin ederek yasamin normale dönmesine aracilik eder. Bu nedenle DASK Sigortasi, hem kendimizi hem de toplumumuzu güvenceye alan, oldukça önemli bir sigortadir.” dedi.

Ihtiyaçlarin en etkin ve hizli sekilde giderilmesi için devletin ve sigorta sektörünün isbirligi ile olusturulan DASK Sigortasi’nin baslica hedeflerinden bahseden Güngör, “DASK Sigortasi, kapsamdaki bütün konutlarin ödenebilir seviyedeki primlerle depreme karsi güvence altina alinmasi, deprem hasarlarinin ülkemize getirecegi mali yükümlülügün sigorta yoluyla, uluslararasi reasürans(yeniden sigortalama) ve sermaye piyasalarina dagitilmasi, devletin depremlerden -özellikle deprem sonrasi afet konutlari insasindan- kaynaklanan mali yükünün azaltilmasi, deprem hasarlarinin karsilanmasinda uzun vadeli kaynak birikiminin temin edilmesi ve toplumda sigorta ve sosyal dayanisma bilincinin gelismesine katkida bulunulmasi gibi hayati önem tasiyan faydalari mevcuttur. Koçaslanlar Sigorta’dan DASK Poliçesi satin alabilir veya DASK yenileme isleminizi gerçeklestirebilirsiniz.” diyerek konusmasini sonlandirdi.

Koçaslanlar Sigorta
Yazar Hakkında

Koçaslanlar Holding, otomotiv sektörünün en önemli şirketlerindendir. Sigorta şirketimiz bu büyük yapıya yakışır şekilde konumlandırılmıştır ve her an müşterinin yanında, sınırsız müşteri memnuniyetini hedef edinmiş bir ekip tarafından hizmet verilmektedir.

22 yıllık tecrübemiz ve uzman sigorta danışmanlarımızla 7/24 her ihtiyacınızıda yanınızdayız.

İletişim Bilgilerimiz